H.C. Andersen Art Center – Lerchenborg ved Kalundborg

Under overskriften “Nyt H.C. Andersen eventyr på Lerchenborg – med stort udviklingspotentiale for Kalundborg” blev der onsdag d. 5 september 2018 afholdt et introduktionsmøde om projektet på Lerchenborg Gods.

Der var velkomst ved CEO Susanne Weihe samt foredrag ved Johs. Nørregaard Frandsen, professor & centerleder H.C. Andersen Centret, SDU Odense. Desuden havde Christian Have kreativ direktør for Have Kommunikation, som er en markant stemme i kulturlivet ordet. Folketingsmedlem Jacob Jensen (V) fortalte om storheden i projektet. Desuden var der en fremragende og meget levende oplæsning af eventyr af skuespiller Susse Wold.

Der var velkomst af CEO Susanne Weihe, der introducerer H.C. Andersen Art Center, som skal etableres i de fantastiske rammer på Lerchenborg ved Kalundborg. Det bliver et fyrtårn i Danmark, et kulturelt fyrtårn i Danmark, der skal sætte os på landkortet.

H.C. Andersen Art Center vil bestyrke kunsten og litteraturens betydning i samfundet. H.C. Andersen Art Center vil desuden øge turismen i Danmark. Det bliver et internationalt anerkendt kunst -kultur- historisk oplevelsescenter og videnscenter. Desuden skal der etableres en skoletjeneste. Skoletjenesten skal etableres så alle børn får en meget stor viden om H.C. Andersen og større end den er i dag. Der påtænkes en permanent udstilling på Lerchenborg, med ca. 25 værker, og tanken er at det skal vækste med tiden.

Det bliver kunstværker der bliver udført at både nationale og internationale kunstnere. Der skal udfordre os og kunstværkerne skal afspejle de følelser der ligger i eventyrene på en måde så de kommer til at pege ind i nutiden, så vi kan drage paralleller af tingene.

Der vil være skiftende udstillinger og der er planlagt 3-4 udstillinger om året og desuden har H.C. Andersen Art Center fået tilsagn om udlån fra statens museum for kunst.

Det er et meget spændende projekt “H.C. Andersen Art Center”, som jeg nærmere vil omtale og beskrive, når der foreligger mere konkrete oplysninger om det.

Lars Bjørnsten 6. september 2018

Se mere om H.C. Andersen Art Center, H.C. Andersen og Lerchenborg her: