Susse Wold og H.C. Andersen Art Center

Susse Wold læser H.C. Andersens eventyr

Susse Wold har glædet sig meget og syntes det er en fantastisk ide og H.C. Andersen ville være være kanonstolt, hvis han oplevede det der sker nu for det er et vidunderligt sted. Hun er stolt over at støtte et H.C. Andersen Art Center alene det at det hedder art center er fantastisk. Næste gang hun kommer vil hun læse den på engelsk, for så har I en masse turister der kommer her og det ville være rigtig dejligt. H.C. Andersen sagde selv, jeg skriver historie for den voksne og fortæller så for de små, fordi jeg ved far og mor lytter med og det må man give lidt for tanken, så her får i lidt for tanken oplæsning af eventyret “Sommerfuglen”.

Andersen møder man ikke med hovedet, man møder ham med hjertet. Susse Wold fortsætter med at fortælle eventyret om “Thepotten”, som er hendes ynglingseventyr, fordi det handler om menneskelig udvikling og jeg tror vi alle ville kunne genkende noget af os selv i denne her historie fortalte hun.

Sladder har altid været noget vi allesammen kender til og måske har vi også benyttet os af det engang imellem, idag hedder der bare fake news, det er nok det samme. Vi har allesammen lyttet til sladder og frydet os, eller blevet forarget, men sladder kan være livsfarligt. Den gamle digter vidste, hvad han talte om, da han skrev denne historie som jeg gerne vil slutte af med nemlig eventyret”Det er ganske vist”  …. og det er ganske vist at en lille fjer kan blive til fem høns…

Tak for en dejlig oplæsning og introduktion.

Lars Bjørnsten Odense sept. 2018

Se mere om H.C. Andersen Art Center her!