H.C. Andersens oplevelsescenter på Lerchenborg Gods

Promovering af H.C. Andersen på Lerchenborg Gods

I tidens løb er der kommet mange initiativer til at promovere H. C. Andersen. Ved regeringens fremlæggelse af forslag til finanslov for 2019 var der endnu et. Et H.C. Andersen Art Center på herregården Lerchenborg ved Kalundborg, som på finansloven kaldes  “H.C. Andersens oplevelsescenter på Lerchenborg Gods”.

H.C. Andersen besøgte Lerchenborg i perioden 6. juli – 13. juli 1862 og har i sin dagbog noteret sig at han blev hjerteligt modtaget samt godt indkvarteret. Så hvorfor ikke et H.C. Andersen oplevelsescenter på Lerchenborg. Se mere om H.C. Andersen besøg på Lerchenborg her!

På forslag til finanslov 2019  der ialt afsat 5. millioner kroner fordelt over de næste to år. Pengene er  første skridt på vejen, og nu skal initiativtagerne ud og tale med sponsorer og andre interessenter, så projektet kan gennemføres.

Tanken er at skabe lokale, kulturelle “fyrtårne” samt tiltrække turister fra indland og udland fortæller folketingsmedlem  Jacob Jensen, som er finansordfører for partiet Venstre i Kalundborg. Han udtaler til TV ØST “Jeg er sikker på, at den historie der ligger bag, H. C. Andersen er ikke hvem som helst, det er trods vores nationaldigter. Det er da noget, der vil vække genklang …. ”

Under titlen “Nyt H.C. Andersen eventyr på Lerchenborg – med stort udviklingspotenteile for Kalundborg” afholdes der den 5. september 2018 et møde om projektet.

H.C. Andersen Art Center skal ligge i en af de gamle gule længer på ca. 3000 m2 på herregården Lerchenborg. Målet er at skabe et kulturhistorisk-, kunst-, oplevelses- og videncenter der bidrager til det danske kulturliv. Det er et internationalt kunstcenter med en permanent udstilling med ca. 25 kunstnere samt løbende ad hoc udstilinger. Man forventer at det vil koste ca. 200 mill.

“- Målet og idéen er at få en række danske og internationalt anerkendte kunstnere til hver at skabe et værk ud fra et af H.C. Andersens eventyr. Værkerne skal så udgøre den permanente udstilling på H.C. Andersen Art Center” fortæller Susanne Weihe til avisen Sn.dk.

Når der ligger flere konkret oplysninger om baggrunden for “H.C. Andersens oplevelsescenter på Lerchenborg Gods” efter mødet 5.9.18 kan du se dem her!

Lars Bjørnsten Odense 3.9.2018

Se mere om H.C. Andersen Art Center her!