Lotzes Have i Odense – en seværdighed (6)

29892-a Maleri. Kunstner: E. Rasmussen Eilersen. Motiv: Løveapotekets Have i Odense, 1889. Skænket af Etatsraad G. Lotze og Hustru. 1889.  Lotze forsynede efterhånden apotekets gamle såvel som nye bygninger med de karakteristiske renæssancegavle. I baggrunden ses tårnende på Skt. Knuds kirke og det gamle rådhus. Sidstnævnte tårn havde Lotze fået opført.

En seværdighed

Apotekets have var på en og en halv tønde land, som var en af Odenses store seværdigheder med en stor rigdom af planter på friland og i drivhuse og som der blev skrevet i 1903 at så længe haven består, vil den være det smukkeste mindemærke om hans kærlighed til planternes verden og til det fag, som var hans, og som henter mangfoldige af sine frembringelse i skov og mark og på de høje fjelde verden over.

Desværre står dette mindesmærke ikke mere og haven har i tidens løb fuldstændig skiftet karakter, således at der i dag kun er få ting tilbage af den oprindelige apotekerhave, således det store gamle løn med står på græsplænen til højre  ved indgangen til H.C. Andersens Hus. 

Sider: 0   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16