Den “nye” Andersen i Odense på Fyn

Mere værk end Andersen!

Fornyelsen af museet i 2005 var grundlæggende det samme. Fokus på digteren med stort D. Man gik ned i sagsforholdene, bl.a. at fremvise alle manuskripter, men noget går tabt i persondyrkelsen. Der er behov noget mere og større. Det er værket, der gør dette levende og ikke som nu uforstående genstande, der fremvises som hellige relikvier, som kun få forstår.

Vi er på vej i en anden retning, som vil forsøge at sætte værket mere i fokus og levendegøre værket. Vi mangler en mere nuanceret fortælling om Andersen,  ikke kun om helten, men også til mennesket Andersen. Vi skal kunne ham i øjnene og lære noget af ham.

Hvad kan han sige os? Vi har brug for en fortælling, der ikke kun er statisk, men som også kan fremvise Andersens facetter og modsætninger. Der skal ikke kun gives plads til Andersen selv, men også værket – eventyrene.  H.C. Andersen er verdens kulturarv og hans eventyr er overalt i verden, måske lige med den undtagelse, at i det museum, der er viet til ham i Odense kan man næsten kun se ryggene på eventyrbøgerne, men ikke selve eventyrene.

Vi har brug for et sted der kan favne hele Andersen. Et sted der kan præsentere eventyrene både i voksen og børnehøjde. Det eventyrlige og biografiske skal sættes i spil overfor hinanden overfor det lokale publikum og det internationale publikum, så der er brug for et kompliceret sted. Næste side 4 .

1-DSC_9860

H.C. Andersens Hus i 2013

Sider:  0  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16