H.C. Andersen og Gisselfeld Kloster (1)

– Gisselfeld er en gammel ridderborg med voldgrave. Her er hjertet af dansk natur, dybe bøgeskove, stille indsøer og store kløvermarker. Det er dejligt et sted for en idyllisk digter

Herregården Gisselfeld Kloster Foto: Olav Sejerøe

Gisselfeld Kloster og H.C. Andersen

Gisselfeld Kloster, er beliggende mellem Haslev og Næstved på Sjælland. Gisselfeld Gods er Danmarks 5. største og ejes af en erhvervsdrivende fond, der forvaltes af en bestyrelse. Godsets areal omfatter ialt ca. 3.850 hektar hvoraf størstedelen er skovområder. Gisselfeld byder på nogle af Danmarks smukkeste naturområder. Det nuværende Gisselfeld er en renæssanceborg på ca. 5.000 m2 og blev grundlagt af Peder Oxe, der byggede borgen – slottet i perioden fra 1547 til 1575. Slottet er en af Danmarks bedst bevarede bygninger fra denne periode. Siden 1754 har slottet været bolig for skiftende grever af slægten Danneskiold-Samsøe. Læs mere om Gisselfelds historie her!

Der har været haveanlæg omkring slottet i flere hundrede år, som H.C. Andersen flittigt har benyttet ved sine besøg. H.C. Andersen fik på Gisselfeld inspiration til eventyret “Den Grimme Ælling”. Eventyrdigteren H.C. Andersen har besøgt Gisselfeld 3 gange engang i 1839 og to gange i 1840. Du kan læse mere om hans besøg ved at klikke på et link nedenfor.

Sider:   0  1  2  3  4  5  6  7  9  10  11  12  13  14  15