Projekt “H. C. Andersens Eventyrhus” 1.

1-collage-hus

H. C. Andersens Eventyrhus i Odense

Rundt omkring i verden er der storslåede bygningsværker, der har opnået international anerkendelse. Måske kunne nogle af de ovenstående billeder danne baggrund for det videre arbejde med et H.C. Andersen eventyrhus og med at omdanne Odense fra stor dansk by til dansk storby!

H. C. Andersens Eventyrhus

H.C. Andersens Eventyrhus skal bygges i Odense. Mange borgere vil sige: Har vi ikke allerede et sådant i Odense! Nej det nuværende H.C. Andersen Museum eller H.C. Andersens Hus, børnekulturhuset Fyrtøjet og Lotzes Have er ikke tidsvarende og skal omdannes til et fancy eventyrhus og en magisk eventyrhave. Det nye museum fra 1993-94 og børnekulturhuset Fyrtøjet skal jævnes med jorden. Dette skal ske i forbindelse med tilblivelsen af et nyt  H. C. Andersens Eventyrhus og omdannelsen af Th. B. Thrigesgade fra gade til by.

Hvad er der sket indtil nu!

For menigmand kan det være svært at følge med i , hvad der foregår. Vi husker alle, at der i 2014 har været et grundigt forarbejde med både idé- og indholdskonkurrence. Der var tre vindere i idékonkurrencen om House of Fairytales i Odense. Der var var 475 forslag fra over 50 forskellige lande. I 2015  er man kommet til en en mere konkret fase med fem udvalgte firmaer. Tlsyneladende er ingen af vinderne fra idé- og indholdskonkurrencen kommet med blandt de udvalgte. De har nok danne baggrund eller bagtæppe for det videre arbejde med projektet. Den 4. september 2015 offentliggjorde Odense Kommune den videre plan, som i korthed kan ses her!

Se mere om projektet nedenfor:

Lars Bjørnsten Odense 30.09.2015

Sider:  0  1   2