Odense og H.C. Andersen (1)

1-postgaarden-odense

Hotel Postgaarden i Odense, hvor H.C. Andersen ofte boede og spiste under sine besøg i fødebyen Odense. Billedkilde: Odense Bys Museer

Hvad skriver H.C. Andersen om Odense i sine dagbøger i perioden 1826 – 1867 ?

På siderne nedenfor bringes et resume af de mange optegnelser, hvor H.C. Andersen i dagbøgerne nævner Odense. Se mere om H.C. Andersen og Odense her!

H.C. Andersen er klar over, at han er en af de udvalgte fra hans fattige barndom i Odense til, hvor han nu kan rejse rundt i Europa som lykkens udvalgte. En drøm som han gerne ville dele med Eduard.

Der er som altid brevskriveri mellem de mange venner, bekendte og H.C. Andersen. Han har fået et brev fra Odense indeholdende tre epistler, som beskrives som et fuld af lune, et meget søsterligt, et elskeligt. Under en af sine rejser til Frankrig i 1833 mindes han, at det var 14 år siden han første gang forlod Odense.

Under sit ophold i Rom marts 1834 syntes han, at de små telte på gaden med salgsboder af mad mindede ham om Odense. På rejsen videre rundt i Italien drages sammenligninger mellem f.eks de personer han ser på gaden og navngive personer i fødebyen Odense. Hans besøg i Odense er ofte af kortere varighed og som regel er han på gennemrejse til andre steder i Danmark eller i udlandet. Når han er i Odense bor han på Postgården og spiser ofte der. Han beskriver udsigten udover husene od den aftagende måne over kirkegården. Nogle gange var der kedelige folk paa Postgaarden, men han fik dog et godt værelse.

Sider:  0    1  2  3  4  5  6  7

Se også “Andet” om H.C. Andersen.