ny

Odense og H.C. Andersen (5)

1-39023

Statsbanegården Odense.

Østre Stationsvej 27 , set fra Jernbanegade. Efter ombygningen 1883/84. Datering Ca. 1906. Fotograf H. Lønborg. Kilde Odense Bys Museer.

Udnævnelsen af H.C. Andersen til æresborger i Odense

H.C. Andersen ankommer til Odense den 4. december 1867 og har noteret sig at han ikke var kendt i byen da han kom i dag med toget. Han havde problemer med de tandstumper der var tilbage og havde ondt samtidig med at de kunstige tænder ikke ville sidde fast. Det generede ham voldsomt når han skulle tale.

En gammel klassekammerat fra Fedder Carstens skole besøgte ham. Der var også en Odense borger der ønskede et foto af ham, ligesom en anden ønskede at tage et portrætbillede af ham. Læs mere selve dagene op til og om æresborgerfesten i Odense den 6. december 1867.

Dagen efter æresborgerfesten gik H.C. Andersen på besøg hos forskellige honoratiores i Odense samtidig mødte han en del tiggere og en fuld mand. Dagen sluttede af med en koncert på Odense Rådhus og H.C. Andersen var meget beæret over at sidde på ærespladsen blandt alle damerne og havde udvalgte Odenseborgere ved siden af sig.

Søndag den 8. december var H.C. Andersen i til gudstjeneste i Sct. Knuds Kirke og bemærkede at det var meget koldt i kirken og at han fik lov til at sidde i biskoppens stol.

Sider:  0    1  2  3  4  5  6  7