Odense og H.C. Andersen (4)

1-ridehuset-odense

 Ridehuset Odense.  Billedkilde: Odense Bys Museer

I slutningen af september 1867 blev H.C. Andersen indbudt til fest i Ridehuset, hvor de nye soldater skulle ankomme til. Ridehuset var smukt pyntet med grønt og dannebrogsflag og bordene var overlæsset med skåret smørrebrød.

Ved denne lejlighed besøgte H.C. Andersen biskop Engelstoft og der blev aftalt at han November 1867 kom til Odense og fik den fest hans fødeby engang havde bestemt at hædre ham med.

Engelstoft skriver efterfølgende til H.C. Andersen om at komme til Odense helst den 28 november og om onsdagen den 30 november være byens gæst og der blive feteret. H.C. Andersen forstår ikke hvorfor det netop skal være den 28.

Den 26 november sender han et brev til kommunalbestyrelsen i Odense med tak for den hæder at blive byens æresborger. H.C. Andersen kom ikke som aftalt omkring onsdag den 28 onsdag men først ugen efter.

Han havde en underlig vanvittig frygt og var ængstelig for, at nogen vil myrde ham eller at en eller anden i Odense ville ødelægge hans fest. H.C. Andersen har i bladene læst om at Spådommen » Odense vil illumineres« nu skal opfyldes . Senere bliver han dog rolig og beder til Gud og glæder sig alligevel.

Sider:  0    1  2  3  4  5  6  7