I H.C. Andersens hjulspor – Hans Christian Andersen Trail

DSC_3722

I H.C. Andersens hjulspor –  Hans Christian Andersen Trail

Er en ny gratis App, der kan bringe en med på en oplevelsestur i forfatterens hjulspor rundt på Fyn. Det bliver en begivenhedsrig rejse rundt på de fynske slotte og herregårde, der er smukt placeret i på den smukke ø. Udgangspunktet er H.C. Andersens fødested H.C. Andersens Hus i Odense.

App’en er helt gratis og kan frit hentes både til iPhone og Android:

H. C. Andersens rejser rundt i verden og på hans fødeø Fyn har medført at mange af hans eventyr og historier er blevet inspireret af hans mange besøg på forskellige herregårde og slotte. Han tilbragte ofte flere dage og uger sammen med familierne. Ofte kvitterede han med oplæsninger og papirklip  for gæstfriheden. Under sine mange ophold på øen skrev han på sine eventyr og arbejdede desuden på sine romaner. Han havde en stor korrespondance med venner og bekendte, hvilket kan ses at de mange breve der er efterladt. Desuden skrev han i sin almanak og i sine dagbøger om bygningerne, værelserne, herregårdshaverne, landskaberne og de mennesker, der var omkring ham.

Den gratis App indeholder et kort over Fyn med følgende punkter: H. C. Andersens HusOdense SlotSanderumgaardSøbysøgaard, Nyborg, Lykkesholm SlotGlorup HerregårdHesselagergaard GodsBroholm SlotValdemars SlotHvidkilde GodsEgeskov Slot, Nakkebølle Skov, Holstenshuus Gods, Den Voigtske GaardHagenskov GodsHindsgavl SlotHofmansgave. App’en er udgivet i samarbejde mellem H.C. Andersen Centret, Udvikling Fyn, H.C. Andersen Fonden og Region Syddanmark.

I øverste venstre hjørne kan man trykke for at se mere om samarbejdspartnerne i Odense, bl.a. Odense Aafart, Den Fynske Landsby, Odense Zoo, Barndomshjemmet, HC. Andersen Festivals og H.C. Andersen Festspil og desuden findes andre relaterede apps som “H.C. Andersens Odense“, “Historisk Atlas, Android, iPhone“.

På denne hjemmeside kan du under “H.C. Andersen og herregårdene på Fyn, Sjælland, Jylland ” finde flere oplysninger om H.C. Andersens ophold rundt i landet.

I App’en H.C. Andersens Odense kan man komme på en ca. 3 km lang gåtur rundt til 13 relaterede H.C. Andersen steder i Odense. ruten er markeret med ca. 2350 Andersen fodspor i nr. 47. På denne hjemmeside kan du finde en masse supplerende oplysninger om de kendte H.C. Andersen steder i Odense.

God tur rundt i HCA’s hjulspor på Fyn eller i HCA’s fodspor i Odense!