Eventyrslottet i Odense holder flyttedag!

Eventyrslottet i Lotzes Have anno 2016

Eventyrslottet flyttes i 2018 til Eventyrhaven tæt ved Odense Rådhus. Eventyrslottet blive mere synligt og træde ind i en større fortælling om H.C. Andersen ved en placering på dette sted. Eventyrslottet har stået i Lotzes Have tæt ved H.C. Andersens Hus i næsten 30 år. Slottet, som udgør kulissen fra H.C. Andersen paradens eventyrlige forestillinger  er bygget af træ med de fine kupler, søjler, tårne, smedejerns udsmykninger. Desuden findes den snoede trappe og den mystiske brønd.

Med den nye placering i Eventyrhaven vil Eventyrslottet komme tæt på de mange andre H.C. Andersen-fortællinger i byen, som blandt andet er at finde i H.C. Andersens Barndomshjem, Odense å, Historiens Hus, Børnekulturhuset Fyrtøjet, Fattigskolen og med tiden også i det nye H.C. Andersens Eventyrhus i det gamle H.C. Andersen kvarter.

Torben Iversen, som i mange år har optrådt med H.C. Andersen Paraden på Eventyrslottet, er begejstret for den nye placering. “Det bliver fantastisk for Eventyrslottet at komme ned i Eventyrhaven. Her får slottet den plads og synlighed, som det fortjener, og så giver flytningen os også mulighed for at udvikle på slottet samt forestillingerne”.

H.C. Andersen Haven – Eventyrhaven anno 2002

By- og kulturrådmand i Odense Kommune Jane Jegind ser også et stort potentiale i flytningen af Eventyrslottet fra Lotzes Have til Eventyrhaven. “Vi har jo rigtig mange turister, som kommer for at opleve H.C. Andersen-universet i Odense, og med den nye placering gør vi det nemmere for dem at finde Eventyrslottet. Det er altid vigtigt, at vores attraktioner er nemt tilgængelige for turister, og det må man jo i den grad sige, at Eventyrslottet bliver”.

I Eventyrhaven snor å-stien sig forbi bænke, grønne områder, blomsterbede, legepladser. Stien er del af en større eventyrrute, der tager børn og voksne med rundt til H.C. Andersen-seværdighederne i Odense.

Kilde: Pressemedd. Odense kommune 15-06-2017. Foto m.m. Lars Bjørnsten Odense

Se mere om Eventyrslottet her: