Mobning, identitet og mønsterbryder og H.C. Andersen (1)

1-pigen-skitse

Mobning: “Mønsterbryder” – ” At søge identitet”

Den ovenstående tegning er en af de flotte skitser, der er lavet i forbindelse med emnet om H.C. Andersen, mobning, identitet og mønsterbryder.

H.C. Andersen Festivals i Odense havde i uge 34 2015 med flere 5. klasses elever fra skoler i Odense lavet en spændende udstilling i Kunstbygningen Filosoffen. H.C. Andersen temaet har været at skabe værker ud fra værdiordene “Mønsterbryder” og “At søge identitet”. Nedenfor beskriver Rasmus Rask Skolen processen med værkerne. På de efterfølgende sider kan du se de fine eksempler på elevernes værker.

To 5. klasser fra Rasmus Rask Skolen i Odense har arbejdet eksperimenterende med tegning, maleri, skulptur og modellering inden for temaet “Mønsterbryder” – ” At søge identitet”. Indledningsvis fik eleverne et indblik i H.C. Andersens liv og hvem han var som forfatter efterfulgt af en tegnediktat til eventyret “Den grimme ælling“. Eventyret blev læst i små bidder, hvorefter eleverne efter hver bid tegnede hurtige og umiddelbare skitser.

Eleverne diskuterede i grupper “Den grimme ælling” ud fra spørgsmål. I fællesskabet talte vi om budskabet i eventyret og om H.C. Andersen som mønsterbryder – om sammenhængen mellem “Den grimme Ælling” og hans eget liv. Med udgangspunkt i ordet “mønsterbryder” blev der tegnet og skrevet digte. Karin Munch har skrevet digtet på bagsiden af døren, der handler om mobning.

Der arbejdes lag på lag i malerierne og på en slidt dør. Som Frederik sagde: “Vi skal gøre en grim, gammel og slidt dør spændende …. Og så skal der komme en mønsterbryder ud af døren sagde Cecilie…. en som der er blevet mobbet og har haft det svært”!

Maling, udklip, tegninger, fortolkninger af det, at være mønsterbryder kombineres og integreres i malerierne. Highlights fra hele processen skrives i malerierne. Der blev eksperimenteret og tænkt ud af boksen i billedværkstedet ….. også med det skulpturelle udtryk, hvor flere forskellige teknikker og materielaer blev kombineret.

Lars Bjørnsten Odense 2015

Billeder m.m. fra aktiviteter og stemninger under H.C. Andersen Festivals 2015

Sider:  0  1  2  3  4  5  6