Illustration af H.C. Andersens eventyr “Ole Lukøje” (4)

Onsdag

Illustration af H.C. Andersens eventyr “Ole Lukøje” (1842) udført af tegneren Vilhelm Pedersen. English: “The Sandman” By Hans Christian Andersen (1842)

“….. Saa tog Matrosdrengen ham og satte ham ind i Hønsehuset, til Høns, Ænder og Kalkuner; den stakkels Stork stod ganske forknyt midt imellem dem.
“S’ikken een!” sagde alle Hønsene.
Og den kalkunske Hane pustede sig op saa tykt den kunde og spurgte hvem han var; og Ænderne gik baglænds og puffede til hinanden: “rap Dig! rap Dig!”
Og Storken fortalte om det varme Africa, om Pyramiderne og om Strudsen, der løb som en vild Hest hen over Ørkenen, men Ænderne forstode ikke hvad han sagde, og saa puffede de til hinanden: “Skal vi være enige om, at han er dum!”
“Ja vist er han dum!” sagde den kalkunske Hane og saa pluddrede den op. Da taug Storken ganske stille og tænkte paa sit Africa.
“Det er nogle deilige tynde Been I har!” sagde Kalkunen. “Hvad koster Alen?”
“Skrat, skrat, skrat!” grinte alle Ænderne, men Storken lod, som om han slet ikke hørte det.
“I kan gjerne lee med!” sagde Kalkunen til ham, “for det var meget vittigt sagt! eller var det maaskee for lavt for ham! ak, ak! han er ikke fleersidig! lad os blive ved at være interessante for os selv!” og saa klukkede de og Ænderne snaddrede, “gik, gak! gik, gak!” det var skrækkeligt hvor morsomt de selv havde det…..”

Indeks over H.C. Andersens eventyr — Index of Hans Christian Andersen Fairy tales

Sider:  0  1  2  3  4  5  6  7  8  9