Borreby og H.C. Andersen (4)

dedikation-1870-bc

“Nye Eventyr og Historier” Kilde: Odense Bys Museer

I første bind af “Nye Eventyr og Historier” fra 1870 har H.C. Andersen den 9. december 1870 skrevet en dedikation til Bertha Castenschiold “Denne Bog tilhører Den kjære lille Bertha paa Borreby den sendes som Julehilsen fra hendes Ven H.C. Andersen. I andet bind af “Nye Eventyr og Historier” fra 1870 har H.C. Andersen skrevet en dedikation til Bertha Castenschiold “Den kjære lille Bertha paa Borreby hjertelig Julehilsen fra hendes Ven H.C. Andersen

1871.  Tirsdag den 23 maj 1871 klokken halv 12 kørte de fra Basnæs over til  Borreby, spiste frokost og gik derpå ud for at trække våd  i to af gravene om gården. Først gik Andersen op til højden, i den  yderste del af haven, hvor Stiig Andersens gård skal have stået. Der lå en enkelt stor rød mursten og små brokker.  Solen skinnede så varmt at Andersen blev halvkogt i sin tykke  vinterfrakke. Råger og krager skreg. Der kom kun en fisk, en Suder, i garnet ved draget gennem den ene kanal  og slet ingen, kun grøde og en lille snog, da de med stort besvær drog gennem den anden kanal.

Den 23. maj 1871 skriver H.C. Andersen til Moritz Gerson Melchior: Her er smukt på Basnæs, men dagene glide temmelig ensartede hen. I dag forestår en lille afveksling, om nogle timer tage vi over til Borreby hvor husets svigersøn bor i den gamle Gård, den jeg fortæller om i “Valdemar Daa”. Der skal i dag drages våd, fiskene i borggraven skulle beses og de største tages til indtægt.

Sider:  0   1  2  3  4