H.C. Andersens indretning af lejligheden i Nyhavn 18 (4)

1-DSC_0937-001

 Ovenstående foto af en del af rekonstruktionen af H.C. Andersens arbejdsværelse i i Nyhavn 18 1. sal, således som det findes i H.C. Andersens Hus i Odense.

H.C. Andersen er blevet fotograferet flere gang i lejligheden Nyhavn 18. 1. sal. Desuden har man tegningen , optegnelser, dagbog, breve. Alle disse ting har været med til at identificere tingenes placering i lejligheden. Alle tingene på ovenstående foto har tilhørt H.C. Andersen. Digteren havde indrettet sig hyggeligt med gulvtæppe og med malerier og skilderier på væggene. Desuden var der mange nipsgenstande samt buster og skulpturer. Hjemmet var desuden prydet med mange blomster og planter.

H.C. Andersen var svækket de sidste leveår og derfor kom der mange besøg i hjemmet herunder kongelige. Dette fremgår bl.a. af dagsbogsnotatet fra H.C. Andersens fødselsdag den 2. april 1874: “… Klokken omtrent fire kom i øsende Regn, Kronprindsen gaaende med Paraply og lykønskede mig til Dagen og den anden April, hilsede fra sine Forældre og sin Hustru. Vi talte længe sammen og da jeg vilde vise ham mit Skjermbræt som jeg havde svært ved at bære, fra Sovekammeret ind, kom Kronprindsen og bar for mig…” 

Foto Lars Bjørnsten Odense

Sider:  0   1  2  3  4