H.C. Andersen Ærespris 2019 til Ivy York Möller-Christensen

Ivy York Möller-Christensen

En af modtagerne af H.C. Andersen Prisen 2019 er Ivy York Möller-Christensen, som er professor i dansk på Europa-Universität i Flensborg. Æresprisen blev  uddelt af Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

Ivy York Möller-Christensen har i årtier været i allerforreste række med bøger, artikler og foredrag, når det gælder international H.C. Andersen forskning. Hendes PhD-afhandling fra 1991 placerede hende allerede dengang som en førende ekspert på Andersens forhold til hans tysktalende læsere. Bogen, som senere blev udgivet under titlen Den gyldne trekant. H. C. Andersens gennembrud i Tyskland 1831-50 (1992), lærte os, hvor vigtig Tyskland var for H.C. Andersens internationale gennembrud generelt.

Prisoverrækkelsen til de tre prismodtagere Ivy York Möller-Christensen, Pivot og Premio & Festival Andersen fandt sted tirsdag den 2. april 2019 kl. 15.30 i salen F1 i Koncerthuset / SAS Radisson H.C. Andersen Hotel i Odense

Borgmester Peter Rahbæk Juel motiverer valget af Ivy York Möller-Christensen

Som professor i dansk på Europa-Universität i Flensborg, i det gamle dansk-tyske grænseområde Schleswig, repræsenterer Ivy York Möller-Christensen i dag de tætte bånd mellem to tæt forbundne kulturer på fornemste vis. Hun har gjort H.C. Andersen til et symbol på den fælles dansk-tyske og europæiske kulturarv.

Kilder: H.C. Andersen Priskomite og Lars Bjørnsten Odense

Se mere om H.C. Andersen Prisen 2019 her!