Sestri Levante, Andersen Premio & Festival, H.C. Andersen Prisen 2019

Leonardo Pischedda fra Premio & Festival Andersen 2. april 2019

Den kunstneriske direktør for Premio & Festival Andersen i Sestri Levante i Italien, Leonardo Pischedda modtager H.C. Andersen Prisen 2019. Den italienske ambassadør i Danmark, Luigi Ferrari motiverede og overrakte prisen til Premio & Festival Andersen.

Sestri Levante og H.C. Andersen

På sin første store dannelsesrejse i 1833 gjorde H.C. Andersen sit besøg i den lille by ved den italienske riviera, Sestri Levante til et smukt eventyr. Han overnattede her mellem den 2-3 oktober 1833. Han var meget betaget af stedet og beskriver det i dagbogen, som meget malerisk: “Jeg fik det værelse med den bedste udsigt, Havbugten indesluttet af bjerge. Havet blikstille og dog gik der høj brænding og det lød som en svag fjern torden. Himlen var som med ild. Lange mørkeblå skyer og lyseblå klarhed”.

Premio & Festival Andersen

Det er et helt eventyr i sig selv, at man i Sestri Levante nu på 22. år organiserer en festival i H.C. Andersens navn og på – hold nu fast – på 52. år uddeler eventyrpriser ligeledes i digterens navn. I forbindelse med etableringen af eventyrprisen fik den ene af byens to bugter – så smukke, som de kun findes i Italien – tilmed navnet ”Baia delle favole”, ”Eventyrenes bugt”. I forlængelse af eventyrprisen har byen Sestri Levante siden 1998 hvert år i begyndelsen af juni holdt en 4-dages festival i H.C. Andersens navn, Premio & Festival Andersen.  hvor børn og voksne imellem hinanden kan opleve musik, teater, oplæsning, akrobatik og alt muligt andet spændende.

Prisoverrækkelsen til de tre prismodtagere Ivy York Möller-Christensen, Pivot og Premio & Festival Andersen fandt sted tirsdag den 2. april 2019 kl. 15.30 i salen F1 i Koncerthuset / SAS Radisson H.C. Andersen Hotel i Odense.

Valentina Ghio, Leonardo Pischedda, Luigi Ferrari

Borgmesteren i Sestri Levante, Valentina Ghio holder takketale og den kunstneriske direktør for Premio & Festival Andersen, Leonardo Pischedda samt den italienske ambassadør i Danmark, Luigi Ferrari.

Valentina Ghio

Valentina Ghio, borgmester i Sestri Levante sagde bi.a. :” Jeg ønsker at takke H.C. Andersen Priskomite for den vigtige anerkendelse.  Det er en pris, som glæder os og gør os stolte, fordi den både bekræfter værdien af vores festival samt byens passion og store kærlighed for H.C. Andersen og eventyrverdenen. Også af denne grund ønsker jeg at dele H.C. Andersen Prisen ikke kun med arbejdsgruppen, som står bag Premio & Festival Andersen, men også med alle Sestri Levantes borgere. Premio & Festival Andersen, som i år er nået henholdsvis til 52ende og 22ende udgave, er ikke bare en simpel event for Sestri Levante men en del af vores kulturarv og, frem for alt, en vigtig del af det, vi er.”

Kilder: H.C. Andersen Priskomite, kb.dk og Lars Bjørnsten Odense

Se mere om H.C. Andersen Prisen 2019 her!