H.C. Andersen Prisen 2019 til Pivot ved Mette-Louise og Jesper Kryger

Pivot v/ Mette-Louise og Jesper Kryger ved prisoverrækkelsen 2. april 2019

Prisoverrækkelsen af H.C. Andersens ærespris skete tirsdag den 2. april 2019. Prisen blev givet til Mette-Louise og Jesper Kryger. Der optræder med shows & events via PIVOT Dance Company & PIVOT Production. Kulturminister holdt motivationstalen og indstillingen fra H.C. Andersen pris komite hedder:

Det har i mange årtier været helt i den gamle digters ånd at omdanne H.C. Andersens eventyr til balletter, og H.C. Andersen Prisen er da også tidligere gået til balletproduktioner. Men med Pivots forestilling fra 2018 er det HCA’ske univers blevet omsat i en hidtil uset variation over H.C. Andersens temaer og i en form af hidtil uset mix af genrer, dans og bevægelse, musik og lyd, det skrevne ord og de levendegjorte papirklip af Torben Jarlstrøm Clausen. ”De 5 Papirklip” blev en forestilling, der udfordrede alle vore sanser, og som bragte nogle af H.C. Andersens altid tankevækkende ideer til live i et mildest talt opdateret udtryk.

Det vidner om parrets særlige indlevelse i H.C. Andersens digteriske univers, at hans – og vores – eventyr, menneskelige erfaringer og erkendelser ramte så stærkt i ”De 5 Papirklip” midt i et vildt sansebombardement med balletsko og hoverboards, med ”I Danmark er jeg født” og Gwen Stefani og med ”rigtige” papirklip og high-tech visuals! Det er H.C. Andersen Priskomiteens opfattelse, at alt dette var et resultat af Pivots stærke kunstneriske formåen og en efterhånden lang serie af danseproduktioner med moderne fortolkninger af H.C. Andersen både herhjemme og i udlandet.

Prisoverrækkelsen til de tre prismodtagere Ivy York Möller-Christensen, Pivot og Premio & Festival Andersen fandt sted tirsdag den 2. april 2019 kl. 15.30 i salen F1 i Koncerthuset / SAS Radisson H.C. Andersen Hotel i Odense

Mette-Louise Just Kryger holder takketale. Desuden ses Jesper Kryger og kulturminister Mette Bock 

Kilder: H.C. Andersen Priskomite og Lars Bjørnsten Odense

Se mere om H.C. Andersen Prisen 2019 her!