Pantomimeteatret, Dronningen og H.C. Andersen (6)

Pantomimeteatret

Dronningen har altid været med til at vælge årets forestilling på Pantomimeteatret. Det kan være genopsætning af f.eks. tidligere H.C. Andersen forestillinger. Dronningen siger, at H.C. Andersens “vidundelige ord, gør, at jeg virkelig får lyst til at omsætte dem i billeder, så man ikke bare kan høre ordene, men også se dem”.

Dronningens skitser samt Pantomimeteatret i Tivoli København

Når årets forestilling i Pantomimeteatret er valgt giver Dronningen sit bud på scenografien. Tegningerne skal følges nøje og kostumerne skal passe til danserens krop, men også være praktisk f.eks. kan Nattergalen i Svinedrengen ikke få velcrovinger, så kostumet kan vaskes. Den tænkes i nye måder. Til Tommelise genopfandt Dronningen det vandrende bagtæppe som manuelt flyttes og viser Tommelises rejse gennem landskabet.

Pantomimeteatret. Denne 1:20 model af Pantomimeteatret i Tivoli benytter Dronningen ved udviklingen af scenografierne. I modellen er udstillet  og forestiller slutscenen til “Fyrtøjet”, Alt er lavet af Hendes Majestæt Dronningen. Set på Børglum Kloster i 2008.

Model Pantomimeteatret i Tivoli København. Set på Børglum Kloster i 2008.

For at få et helhedsindtryk skal siderne læses fortløbende!

Sider:  0  1  2  3  4  5  6  7  8  9