Inspirationskilderne for Dronningen og forholdet til eventyrene (3)

Kilde: Tidens Samlig Odense 2005

Inspirationen

Dronningen skulle tidligere have udtalt “Alle stjæler med arme og ben. Kunsten består i at sjæle, hvor det virkeligt er godt”. Således også her. Dronningen har igennem sit lange liv har været yderst kreativ og arbejdssom. Dette kan ses i akvareller, malerier, découpager, scenekunst og broderier. Nogle af resultaterne kan opleves på denne farverige og smukke udstilling. Inspirationen er  kommet fra familien, rejserne, naturen, historien og kunsten.

Som mange andre børn har Dronningen også fået læst op af forældre og barnepiger, der udover engelske værker også omfattede vores danske nationaldigter H.C. Andersen. Hans værker fængede dog først for alvor Dronningen som voksen. Dronningen siger at “som børn havde vi absolut ikke øjne og ører for de små subtile ting, som gør H.C. Andersen tekster så sjove og spændende også i dag. Det kom først på et langt senere tidspunkt”. Eventyrene indgår i flere af Pantomimeteatrets forestillinger i Tivoli og i Fru H’s Danseinstitut. Dette er Susanne Heerings danseinstitut i Næstved.

Dronningen har til bl.a. balletterne fundet megen inspiration i virkelighedens slotte, fyrsteboliger og herskabslejligheder med store pompøse haver, svungne trapper, bonede gulve, høje vinduer, som bl,a har givet inspiration til fortolkning af H.C. Andersens eventyr  Svinedrengen. Også slottenes inventar, møbler og barokskabe og kinesisk porcelæn er brugt i arbejdet til bl.a. Hyrdinden og Skorstensfejeren.

Lars Bjørnsten Odense

For at få et helhedsindtryk skal siderne læses fortløbende!

Sider:  0  1  2  3  4  5  6  7  8  9