Designer Didde Damkjær og H.C. Andersens eventyr!

1-DSC_7641

Didde Damkjær har bl.a. designet kjolen med inspiration fra “Den lille pige med svovlstikkerne”

Billedet med designer Didde Damkjærs kjole med inspiration fra “Den lille pige med svovlstikkerne”er taget på en smuk sommerdag på den censurerede udstilling i kunstudstillingsbygningen Filosoffen i Odense. På fotoet kan i  baggrunden bag kjolen ses “Stryget”, Odense å og Munke Mose.

Designer Didde Damkjær. Ideen til de fire udstillede kjoler fik jeg , da jeg læste H.C. Andersens eventyr for et yngre familiemedlem. Jeg blev inspireret af stemningen i eventyrene, og fik lyst til at genskabe dem på en anderledes måde, nemlig gennem design, det er min foretrukne måde, at udtrykke mig på. Da projektet var for sjov, og jeg ikke vidste præcist hvad jeg ville med det, tog det mig over 1. år at komme igang og få det gennemført.

Min ide’ var ikke at skabe en bestemt karakter fra eventyret, men derimod at genskabe stemninger fra eventyrene i kjolerne. Stort set alle materialer er genbrug. Heriblandt min afdøde mormors 70’er blus, og stof og materiale, som jeg har arvet fra min farmor. Lynlåse, samt farvestrålende fjer er nyindkøbt. Kontakt: [email protected] eller Facebook Didde Damkjær. Der er kjoler, som er inspireret fra H.C. Andersens eventyr: “Snedronningen“, “Den lille Havfrue” “Den lille pige med svovlstikkerne” og “Fugl Phønix“.

Sider:  0   1  2  3  4