Designer Didde Damkjær og Den lille pige med Svovlstikkerne

1-DSC_7614-001

“Den lille pige med Svovlstikkerne” skabt af designer Didde Damkjær 

Didde Damkjærs kjole er skabt efter inspiration fra H.C. Andersens eventyr “Den lille pige med Svovlstikkerne“. Kjolen er set på den censurerede H.C. Andersen kunstudstilling 2015 i Kunstbygningen Filosoffen i Odense.  Didde Damkjær fik lyst til at genskabe eventyret på en anderledes måde – gennem design. Ovenfor ses det kreative og fine resultat.

Didde Damkjær beskriver sit projekt således: For at vise ubehaget i eventyret, dækker kjolen ikke det, den skal. Dette vises ved høje slids og at det ene bryst er blottet. Halskraven strammer og giver en kvælende fornemmelse. Nederdelen er flæsebelagt, og under hver enkelt lag er der skrevet grimme ord og sætninger. Det skal vise at alt det “grimme,” som er blevet sagt til os, altid vil ligge under overfladen, samt at skørtet slæber det efter sig. Kjolen er sort af løgn, bedrag, gråd og ugerninger begået mod hende For at vise de positive øjeblikke i eventyret, har jeg sat sorte rhinsten på bæltet, som glimter i regnbuens farver. De skal symbolisere de lysende øjeblikke, som den lille pige med svovlstikkerne oplever gennem eventyret.

Designer Didde Damkjær kan kontaktes på: [email protected] eller Facebook Didde Damkjær. Foto Lars Bjørnsten Odense 16. august 2015

Sider:  0   1  2  3  4