Kjolen “Fugl Phønix” skabt af designer Didde Damkjær

1-DSC_7644-001

Kjolen “Fugl Phønix” skabt af designer Didde Damkjær 

Didde Damkjærs kjole er skabt efter inspiration fra H.C. Andersens eventyr “Fugl Phønix“. Kjolen er set på den censurerede H.C. Andersen kunstudstilling 2015 i Kunstbygningen Filosoffen i Odense.  Didde Damkjær fik lyst til at genskabe eventyret på en anderledes måde – gennem design. Ovenfor ses det flotte, farverige og kreative resultat.

Didde Damkjær beskriver sit projekt således: Denne kjole er inspireret af H.C. Andersens eventyr Fugl Fønix. Den skal forestille at være halv kjole og halv fugl. Blandt andet vokser vingerne direkte ud af ærmerne på kjolen, mens torsoen er mere kjoleagtig. De lette snore og pailletstrengene bevæger sig let og gør derved kjolen mere levende at se på. Pailetter, fjer og rhinsten er placeret forskellige steder på kjolen og får den til at lyse op. Mht. farvevalget, har jeg holdt mig til gyldne, varme farver, for at understrege stemningen i eventyret. Skulderpuderne samt kronen er med til at give kjolen et majestætisk udtryk.

Designer Didde Damkjær kan kontakes på: [email protected] eller Facebook Didde Damkjær. Foto Lars Bjørnsten Odense 16. august 2015

Sider:  0   1  2  3  4