Skulpturprojekt “Entrance to a Fairytale” af Niels-Erik H.V. Øhlenschlæger (1)

1-20150826_110659

Niels-Erik H.V. Øhlenschlæger betragter træstubben overfor indgangen til den Den Fynske Landsby

Skulpturprojekt “Entrance to a Fairytale” af Niels-Erik H.V. Øhlenschlæger

Fra træstub til monumental skulptur

Niels-Erik skriver i en pjece om projektet følgende: Jeg har som billedhugger med klar præference til at arbejde i træ altid ønsket at skabe en stor og monumental skulptur. Træets størrelse, struktur og træsort giver ofte begrænsninger  i forhold til, hvor meget man som kunstner kan strække sig i udtryk og volumen, så da jeg opdagede den gamle avnbøg på Sejerskovvej i Odense, så jeg en oplagt mulighed for at virkeliggøre min drøm om at skabe en monumental skulptur i samarbejde med frivillige hjælpere.

Fyrtøjet

Skulpturen er inspireret af H.C. Andersens eventyr “Fyrtøjet”, hvor det hule træ spiller en central rolle De to antropomorfe figurer, som er en del af skulpturen, kan tolkes på mange forskellige måder, og det er helt op til betragteren at skabe sig sin egen fortolkning. Skulpturprojektet foregår dels som et selvstændigt arbejde i atelieret og værkstedet samt i fællesskab med indbudte og frivillige.

Forstudiet

Kunstneren har lavet et forstudie til projektet. Skulpturen er blevet optaget på den censurede kunstudstilling i “Filosoffen” ved H.C. Andersen Festivals 2014 i Odense. Skulpturen er udført  i lindetræ og placeret på en granitsokkel. Målene er  80x30x30.  Se mere her: Antropromorfia

Frivillige

Der opfordres til at være med som frivillig til at skabe en spændende skulptur. Kunstneren vil vejlede og instruere i brug af værktøj og materialer, som bruges ved billedhuggerarbejde og billedskæring i træ.Værktøjer som hul-økse, hul-mejsel, kølle og malerpensel vil blive brugt. Evt. henvendelse til  Niels-Erik H.V. Øhlenschlæger på mail [email protected]

Billedhugger Niels-Erik H.Von Øhlenschlæger arbejder til daglig i sit atelier og værksted på Byens Ø i Odense Havn. Han arbejder primært i træ, bronze og fiberbeton og er en del af kunstnergrupperne “Bad Timing” og “Contained Art”.

Processen

Der vil senere komme billeder her på sitet, der beskriver processen og det færdige resultat. Se nedenfor.

Lars Bjørnsten Odense 2016

Sider:  0   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10

Se flere H.C. Andersen relaterede skulpturer her!