H.C. Andersen 125 år 1930 (8)

1-DSC_6365-001

Rimedjævelen. Da stod mig Runde-Taarn som Trøstens Kjæmpe, Der kunde mig min Rime-Djævel dæmpe.  Illustration af tegneren Gerda Ploug Sarp.

I anledning af 125 års dagen for eventyrdigterens fødselsdag den 2. april 1930 bragte Berlingske Tidende den 30.3.1930 et tillæg om H.C. Andersen, der indeholdt kendte personligheder synspunkter om digterens betydning for dem. Nedenfor bringes et udpluk af dem i uddrag:

Maurice Bedel ( 1883 – 1954 ) var en fransk forfatter

Maurice Bedel Frankrig. Han lærte H.C. Andersen at kende da han var i den alder, hvor han fik de første stød i livet. Det fik ham til at søge til flugt mod den hårde virkelighed i drømmens verden. Han fik sygdom, død og skufelser ind på livet og brugte H.C. Andersens eventyr til at finde lægedom. Han åbnede eventyrbogen og som den lille Ida spurgte studenten om blomsternes skæbne, spurgte han digteren, hvorfor hans skønne drømme visnede så hurtigt. Den første unge pige, der fik hans hjeerte til at banke var dansk. Det var den lille havfrue. Det var med andagt i sindet, at han gik ud på Langelinie og ved synet af den lille havfrues fine skikkelse forstod han først, hvor genial H.C. Andersen må være, når han evner at få et mandshjerte til at slå for en kvinde, der kun er til i en bog, og hvis legeme oven i købet ender i en fiskehale.

Minister Tsiangtsoping Kina

Kina: Minister Tsiangtsoping. Ved H.C. Andersens 125 års mindedag skal også rettes en hyldest til den berømte danskers minde. Hans fortællinger læses i Kina i flere udgaver og bereder i dag mere end nogensinde den kinesiske ungdom overordentlig glæde.

Sider:  0   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11