H.C. Andersen og Aalborg (2)

Aalborghus Slot. Foto Lars Bjørnsten Odense

Når H.C. Andersen var i Aalborg boede han ofte ved Dahlstrøms og her spadserede han i haven, der var anlagt på terrasser. En aften hos Dahlstrøms samledes der mange mennesker ned i gården og man troede at der var klammeri, men det var Sangforeningen der ville invitere til en skovtur, men H.C. Andersen kunne ikke og derfor ville de på stedet synge et par sange bl.a. hans egen ” I Danmark er jeg født ” . Der var taler og hurraråb.

En måned senere klokken halv ni, kom Haandværker Sangforeningen og ville synge til farvel i stuen og indbød H.C. Andersen til musik og sang. Lærer Nathan, havde skrevet og komponeret sangen. Der var talere af major Bokkenhauser og Tømrermester Hvorup. De sang smukt og H.C. Andersen der var meget bevæget stod nede i gården hos dem og takkede dem.

Når han var på besøg i Aalborg mødte han gamle venner og bekendte bl.a. hos Dahlstrøms, men også ude hos folk bl.a. traf han hos Biskop Kirkegaards sin gamle skolekammerat David Withusen. Han benyttede også lejligheden til hos Bjerrings at læse for nogle unge damer.

Sider:  1  2  3  4