En skov plantet til ære for H.C. Andersen er en af de mest varige markeringer af 200 års fødselsdagen i 2005

En lys og åben egeskov med form som H.C. Andersens papirklip “Solens som ansigt”.

Odense Kommune har udgivet en pjece om H.C. Andersen Skovens rekreative muligheder og om skovens historie.

H.C. Andersen skoven

H.C. Andersen Skoven dækker et areal på ca. 8 ha. Fra P-pladsen ved Svendsagervej er der ca. 500 m. ind til skoven. En tur rundt til de forskellige legeopstillinger og lysninger og tilbage til parkeringspladsen er på ca. 2 km. Hele arealet er på 23 ha.

En skov plantet til ære for H.C. Andersen er en af de mest varige markeringer af 200 års fødselsdagen i 2005, som vi kan forestille os. Samtidig får Odense mere skov og det trænger vi til. H.C. Andersen skoven har form som papirklippet “Solen som ansigt”, der viser solen med ansigt og strålekrans, og er en ganske anderledes skov. Ansigtet i papirklippet er plantet som en (lys) åben egeskov med lange rækker af træer, der strækker sig ud i landskabet.

Øjne, næse, mund og kinder er lysninger i skoven, kantet af klippede lindetræer. Skoven har været undervejs siden 2001 og består af løvtræer, der stammer fra Danmark. Lindetræerne er storbladet lind (Tilia Platyphyllos) , mens egetræerne er alm. eg (Quercus Robur). Egetræerne er hentet rundt om i kommunen i forbindelse med, at der blev tyndet ud i bevoksningerne og de er nænsomt flyttet til H.C. Andersen Skoven.

Skoven kommer til at ligne de skove H.C. Andersen færdedes i under sine mange ophold på forskellige herregårde i Danmark. Disse herregårde havde og har stadig store parker, der mange steder næsten umærkeligt glider over i de omkringliggende skove og marker.

Netop dette miljø – grænsen mellem den velplejede  herregårdspark og det omkringliggende landskab – skulle gerne opleves i H.C. Andersen skoven, der med tiden vil fyldes med egeskovens karakteristiske blomsterflor og fuglesang.
Et sted, hvor vi et øjeblik kan stresse af, lukke øjnene og igen opleve historiernes “vingesus”. Skoven vil med tiden få et romantisk og nærmest parkagtigt udtryk. Helt i H. C. Andersens ånd.

Skoven ligger på et areal mellem Åsum og Seden øst for Vollsmose og Odense Å.

Kilde: Odense Kommune

Læs mere om skoven og dens etablering her!