H.C. Andersens Fødselsdag 2. april 2016 i Odense

hca020413-ballet

H.C. Andersens Fødselsdag 2. april 2016 i Odense

Traditionen tro markeres i Odense store eventyrdigter og æresborger  H.C. Andersens fødselsdag. I 2016 er det på en lørdag, hvilket betyder mange fødselsdagsgæster. Dagen starter normalt med kransenedlæggelse, taler og sange ved H.C. Andersen statuen i Eventyrhaven eller H.C. Andersens Have kl. 8 eller 9? I 2015 var der ingen børnefødselsdagsfest i Odense Koncerthus med p.g.a. af en helligdag. Dejligt at børnefødselsdagene vender tilbage i 2016 med musik, sang og anden underholdning. I 2016 vil det være for børnefamilier samt deres bedsteforældre! Husk at få gratis billetter ved Odense Kommune. Book her!

I H.C. Andersens Hus vil der være prisoverrækkelse af ”H.C. Andersens Hjælp” og H.C. Andersens Fonds Legat. Desuden overrækkes H.C. Andersen Prisen – H.C. Andersen Ærespris et sted i byen. Se mere om priserne her!

Desuden vil der for alle være gratis adgang til H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem og Børnekulturhuset Fyrtøjet. Så det gælder om at sætte lørdagen af allerede nu.

Dagens program: 2. april 2016

kl 09 – 9.45  Kransenedlæggelse i Eventyrhaven  ved H.C. Andersen statuen Tale v. Rådmand Jane Jegind. Fællessang akkompagneret af H.C. Andersen Koret. Se mere her!

kl. 10 og kl. 11.45 H.C. Andersens børnefødselsdag i Odense Koncerthus. Billetter kræves.

kl. 10 -16. Hele dagen er der fri entré til H.C. Andersen museerne, hvor der vil være forskellige aktiviteter.

kl. 10-13 i H.C. Andersens Hus. Kom og deltag i fejringen af eventyrdigteren. Der er traditionen tro saftevand, kage og rundvisninger specielt for børn hver 20 minut.

kl. 10 – 16. Børnekulturhuset Fyrtøjet. Alle er velkommen til en festlig dag i eventyrets univers. Den Standhaftige Tinsoldat er sat i scene i hele børnekulturhuset, så hver en krog inspirerer til herlig leg, fordybelse og kreative muligheder for børn og voksne – og så er der medrivende fortællinger kl. 12 og kl. 14.

kl. 11 – 12. Afsløring af vinderprojekt for nyt eventyrhus i Odense i Rådhusets Festsal. Vær med på første parket, når fremtidens H.C. Andersens Eventyrhus i Odense afsløres. Alle er velkomne. Konkurrencens fem forslag vil være udstillet i salen. Se mere her!

kl. 13 – 14. Legatuddeling til flittige skolebørn – Fri entré. Et af dagens traditionsrige højdepunkter, hvor eventyrdigteren selv kommer til orde med uddelingen af sit indstiftede legat ”H.C. Andersens Hjælp”. Der uddeles et legat til både en flittig skolepige og en flittig skoledreng fra Odense.

kl.  15. Odense Teater uddeling af H.C. Andersen ærespris 2016. Hans Christian Andersen Priskomite overrækker årets ærespris til personer, som fortsat bidrager til at udvikle kendskabet til den danske nationaldigter i mange dele af verden. Billet kræves. Se mere her!

Kl. 20.00-24.00 H.C. Andersens Hus. Hallucinatoriske lydflader, fluorescerende farver og trippy projektioner. I et samarbejde med Phono Festival byder H.C. Andersens Hus på en alternativ fejring af H.C. Andersens fødselsdag – en ambient fest. Fri entré.