Hans Christian Andersen Central Park New York. U.S.A. (1)

ny1-New york 2004-039

Hans Christian Andersen Monument i Central Park New York. U.S.A.

 Statuen af Hans Christian Andersen er placeret i New York City’s Central Park vest for Conservatory Søen på 74th Street nær Fifth Avenue. H.C. Andersen læser “The ugly duckling” i Central Park, New York.

Ideen med statuen i Central Park i New York er skabt af baronesse Alma Dahlerup, som var præsident for den Dansk-Amerikanske Kvindeforening i New York og stifter af The Hans Christian Andersen Storytelling Center, Inc.

Alma Dahlerup  (1874-1969) glemte aldrig sit fædreland og arbejde med at fremme de danske-amerikanske forbindelser. Ikke mindst kærligheden til H.C. Andersen kom til at præge en del af hendes arbejde. Hun arbejdede med at gøre eventyrforfatteren kendt i U.S. A ved bl.a. radioudsendelser samt ved højtlæsning af hans eventyr. Desuden arrangerede hun indsamlinger blandt skolebørn i både Danmark og i USA for at skabe en statue af H.C. Andersen i Central Park i New York. Statuen  af H.C. Andersen blev indviet i 1956 med højtlæsning i parken. Monumentet eller skulpturen er et aktiv for Central Park , da der hver lørdag i over 45 år har været eventyrfortælling af store personligheder som f.eks. Victor Borge, Diane Wolkstein, Eva La Gallienne, and Fanny Hurst. Eventyrfortællingerne foregår uanset om det er regnvejr eller solskin og er for børn fra 5 år og opefter.

Statuen blev udført i bronze af billedhuggeren George Lober (1892–1961). Den blev indviet i 1955 150 året for H.C. Andersens fødsel. Hans Christian Andersen’s knæ er blankslidte på grund af børn og voksne der sidder på knæene. 1973 blev den lille svaneunge stjålet, men er blevet genskabt og sikkert fastgjort.

Sider: 0   1  2  3  4  5  6  7  8