ny

Skræppebladene i Glorup Slotspark 1.

HPIM7625

H.C. Andersens skræppeblade i Glorup Slotspark 1. juni 2003

Glorup Haves oprindelige og lidt beskedne anlæg var af lav moseagtig karakter, som gav frodig grobund de meget store skræppeblade, der skulle have givet H.C. Andersen inspiration til eventyret “Den lykkelige familie”. Skræppeplanterne kan stadigvæk ses ved nogle af de kampestensdiger der omgiver Glorup Slotspark. Se mere om Glorup her!

Eventyret “Den lykkelige familie” af Hans Christian Andersen

Det største grønne blad her til lands, det er da rigtignok et skræppeblad; holder man det foran på sin lille mave, så er det ligesom et helt forklæde, og lægger man det på sit hoved, så er det i regnvejr næsten lige så godt, som en paraply, for det er så forfærdeligt stort.

Aldrig vokser en skræppe alene, nej, hvor der gror en, der gror flere, det er en stor dejlighed, og al den dejlighed er sneglemad. De store hvide snegle, som fornemme folk i gamle dage lod lave til frikassé, spiste og sagde “hum! hvor det smager!” for de troede nu, det smagte så dejligt, de levede af skræppeblade og derfor blev skræpperne sået.
Nu var der en gammel herregård, hvor man ikke længere spiste snegle, de var ganske uddøde, men skræpperne var ikke uddøde, de voksede og voksede over alle gange og alle bede, man kunne ikke mere få bugt med dem, det var en hel skræppeskov, hist og her stod et æble- og et blommetræ, ellers kunne man nu aldrig have tænkt, at det var en have. Eventyret fortsættes her!

Sider: 0   1  2  3

Foto: Lars Bjørnsten Odense

Stort og småt  om H.C. Andersen i perioden 2000-2009