H.C. Andersens Ærespris 2012

Susanne Wiese Kristensen og et andet komitemedlem byder velkommen

H. C. Andersen Priskomiteen valgte i 2012 at ære den mest solide H. C. Andersen- forskning, fremragende oversættelser og alle forlenet med helt ekstraordinære talenter for formidling af forfatterens værker på dansk, tysk og polsk ved uddelingen af årets tre H. C. Andersen-priser. Det er nyskabende, og det har mere fokus på de kunstneriske dybder i forfatterskabet end detaljer i forfatterens liv. Tilsammen og hver for sig placerer prismodtagerne H. C. Andersen som en enestående, moderne og international forfatter.

Prismodtagerne er: Sognepræst, PhD og forfatter Kathrine Lilleør, der får prisen for sin forskning og sin engagerede formidling af H. C. Andersen eventyr og historier, Professor Dr. DR. h.c. Heinrich Detering, Tyskland, der får prisen for sin forskning, sine oversættelser og sin engagerede formidling af H. C. Andersens forfatterskab, og Teatr Polski Bydgoszcz ved instruktør Iga Gańczarczyk, Polen, for teaterforestillingen ”Winter Tales” 2012. Forestillingen har vist noget ekstraordinært med sin både smukke og opfindsomme scenografi samt ikke mindst den store sproglige energi.

Kilde: www.hans-christian-andersen-priskomite.dk/

Se mere om overrækkelsen af H.C. Andersen Æresprisen 2012 til:

 

HCA-prisen 2012

Overækkelsen af H.C. Andersens ærespris blev overbragt prisvinderne ved en forestilling i Odense Teater 2. april 2012. Der er i øvrigt 17. gang at prisen uddeles.

Sider: 0   1  2  3  4

 Foto: Lars Bjørnsten Odense 2012