Skulpturen “Klods Hans” ved Børnekulturhuset “Fyrtøjet” (2)

Historien om “Klodshansen eller Klods Hans”

Der var keramiker Jac Hansen vandt Klods Hansen udsmykning i Lotzes Have ved Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense. Denne blev afsløret i 2 april. 2011 i anledning af H.C.Andersens 206 års fødselsdag, men keramikskulpturen skulle være afsløret i efteråret 2010, men dette blev udskudt , da brændingen skulle gå om. Da der ved den første brænding viste sig bobler overalt måtte skulpturen slibes ned på, men anden gang blev det rigtig godt, sagde Jac Hansen ved afsløringen.

Jac Hansen er farverig og sprudlende keramiker og har boet i Tranekær på Langeland ligesom han har været på forskellige arbejdsophold i Kina for at lære om de gamle kinesiske teknikker. Han bor nu og har værksted i Egsmark ved Ebeltoft. Jac Hansen er en særpræget kunstner i forhold til hvad man normalt ser indenfor området. Han henter inspiration til sit keramiske arbejde fra gamle nordiske og kinesiske traditioner.

Før den store Klods Hans figur blev brændt i Tommerup Teglværk, som hedder Tommerup Keramiske Værksted på Fyn og som er et af verdens førende keramiske værksteder for keramiske kunstnere, som ønsker at lave arbejder i de helt store formater, er der lavet mange små modeller af Klods Hansen, et par af dem er udstillet i Jac Hansen udstilling af keramiske arbejder i børnekulturhuset “Fyrtøjet” i Odense. “Når Klods Hansen er blevet udført i sin fulde størrelse i Tommerup, kommer jeg forbi og dekorer den. Det bliver med alle de billeder vi kender fra eventyret om Klods Hans, både Klods Hans på geden, kragen, den flækkede træsko, brødrene og oldermændene, og selvfølgelig den prinsesse han får til sidst,” fortalte Jac Hansen til Syddjurs lokalavis.

Se mere om Jac Hansen eventyrlige figurer her! De små dekorative modeller af Klods Hans, der er udstillet i Børnekulturhuset Fyrtøjet i Odense har ikke så mange eventyrlige dekorationer, som den store figur af “Klods Hans”.

Foto: Lars Bjørnsten Odense 2011

Sider:  1  2  3  4