H.C. Andersens kager i 2005

 Et udsnit af de mange lækre kager i vinduet, som bl.a. Sjernekræs, Lucky You, H.C. Hat, Gyldne Tider, Appelsin-kage, Det Gyldne Tårn. Set hos La Glace Skoubogade 3 1158 København K

H.C. Andersens kager i 2005

I anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag i 2005 fremstillede Conditorie La Glace 13 forskellige eventyrlige kager. I dag – 2011 er der vistnok kun mulighed for købe H.C. Andersens Kage. Ideen til kagerne stammer fra H.C. Andersens eventyr og hver måneds kage kan relateres til et af Andersens eventyr.

I januar 2005 var månedens kage “Møllehjul” med inspiration fra eventyret Fyrtøjet. De er lavet af citronmørdej med citronsmør. I februar var Amor fra “Den uartige Dreng” inspirator til kagerne “Amor”. De er lavet af kirsebær på bagt marcipan – vaniljecreme. I marts var kagerne “Svaner” med inspiration i eventyret “Den grimme ælling. Lavet af vandbakkelser med appelsincreme. I april var kagerne “Prinsessemakroner” fra eventyret “Prindsessen på Ærten”. Kagerne er franske makroner med pistacie. I maj var kagen en Blomstereng med inspiration fra eventyret “Sommerfuglen”. Lavet er en hvidvinsfromage med blomster i gele’. I juni præsenteredes “Danmarkskagen” med inspiration fra eventyret “Svanereden”. Lavet af mascarponecreme med rabarberkompot på hvid chokoladebund”.

I juli “Hyldemor” fra eventyret af samme navn. Hyldemor er en hyldesorbet med friteret mynte. Eventyret “Kejserens nye klæder” gav navn til august’s kage “Kejserkage”. Er lavet af skovbær med marengs bagt på kejserbund. Dronningetøfler var septembers kage. Det er abricosmarengs med te-trøfler og inspiration er fra eventyret “Theepotten”. I oktober var der Lykketærte fra eventyret “Lykken kan ligge i en Pind”. Kagen er en pæretærte med hasselnødder og figner. Florentinere var novembers kage, som består af tørrede bær og mandler bagt i karamel. Inspiration i eventyret Metalsvinet. I december 2005 var det selvfølgelig kagen “Grantræet” med inspiration af eventyret af samme navn. Kagen “Grantræet” er lavet af nougatroulade med orangetrøffel.

Se mere her:

 Kilder: SDU brevbase, kb.dk samt ”Eventyrlig kager fra La Glace frit efter H.C. Andersen” Marianne Stagetorn Kolos og H.C. Andersen 2004. Foto: Lars Bjørnsten Odense.

Lars Bjørnsten 6. december 2011

Stort og småt om H.C. Andersen 2010 – 2011