H.C. Andersen og billedbøgerne

H.C. Andersen og billedbøgerne – Hans Christian Andersen: Picture-Book

Hans Christian Andersen: Picture-Book: Et eksempel fra Charlotte Melchiors Billedbog : H.C. Andersens brug af Studenterforeningens balkort fra lørdag den 15. feb.1873 herpå har Andersen bl.a. skrevet: Charlotte hver evige/ Dands nok faaer / Naar hun er “Dronningen / paa sexten Aar.” .  Kilde: Odense Bys Museer 250704.

H.C. Andersen har på sine ældre dage i årene 1850-1870 lavet mange billedbøger. Billedbøgerne er en samling af billeder, tegninger, tryk, samt gamle programmer, teater- og togbilletter og meget andet samlet fra H.C. Andersens dagligdag og fra alverdens aviser, som han læste i på sine mange rejser i udlandet.

Alle disse materialer indgik siden hen som væsentlige elementer i billedbøgerne til børnene i vennekredsen. Billederne og papirklip er ikke kun klistret ind, men Andersen har desuden skrevet små historier til hvert billede, indsat papirklip og ofte har han også tegnet eller malet med vandfarve på siden, således at der bliver en naturlig sammenhæng i mellem de forskellige elementer. De små papirklip, der er indsat i billedbøgerne er med til at give bøgerne en dybde og papirklippene var ofte ikke lavet til at sidde netop på dette sted, men skulle være med til at læseren fantaserer og undrer sig.

Sider:  1  2  3  4  5

Oversigt over H.C. Andersens billedbøger!