Hú Jǐntāo – 胡錦濤 og “Den lille Havfrue”

Danmarks national symbol nr. 1 “Den lille Havfrue” på Langelinie i København havde den 15. juni 2012 fint besøg idet den kinesiske præsident Hú Jǐntāo, 胡錦濤 og frue, besøgte havfruen. Besøget skete i forbindelse med et tre dage langt officielt statsbesøg i Danmark. Den lille havfrue har siden sin opsætning i 1913 ventet på officielt besøg fra Kina og dette er det første i Danmarks nyere historie. Mange kinesiske turister har dog i tidens løb kigget forbi den danske billedhugger Edvard Eriksens smukke bronzeskulptur på sin sten i Københavns Havn. Kineserne har desuden haft “Den lille Havfrue” til låns under verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai Kina og her har millioner af kinesere set skulpturen. Se foto med havfruen på Danmarks stand her!

Tilstede ved besigtigelsen ved Langelinie var chefen for Odense Bys Museer og H.C. Andersens Hus, Torben Grøngaard Jeppesen som her ses til venstre for præsidenten. Museumschefens tilstedeværelse skal ses i lyset af at Edvard Eriksen fik ideen til skulpturen af “Den lille Havfruen” efter at have læst H.C. Andersens eventyr af samme navn.  Ifølge Fyens Stiftstidende fortalte det kinesiske præsidentpar, at for dem var det højdepunktet på turen til Danmark at se statuen, som de også havde set på Expo-udstillingen i Shanghai. – Hu Jintao fortalte endvidere Torben Grøngaard Jeppesen, at han i sin skoletid havde læst eventyrene om “Nattergalen” og “Den lille pige med Svovlstikkerne”. Eventyret om “Den lille havfrue” havde han læst efter sin skoletid, og at han stadigvæk læser  H.C. Andersen.

Læs “Historien om “Den lille Havfrue” her! 

Her hilser Kinas præsident Hu Jintao 胡錦濤, på chefen for Odense Bys Museer og H.C. Andersens Hus, Torben Grøngaard Jeppesen, hvilket han tydeligvis var glad for. Bagved ses overborgmester i København Frank Jensen og Danmarks ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen. Det hele foregik på Langelinie i København ved trappen op til “Den lille Havfrue”

Foto på siden er venligst udlånt af Torben Grøngaard Jeppesen Odense.

Oversigt  ”Den lille Havfrue – The little Mermaid”

Sider:    1   2