Illustration af H.C. Andersens eventyr “Nissen og Madamen” (1)

Illustration af H.C. Andersens eventyr “Nissen og Madamen” (1868) udført af tegneren og maleren Lorenz Frølich. English: Brownie and the Dame . By Hans Christian Andersen.

“…Og saa talte de videre, lige smukt og lige godt; men ude i Kjøkkenet var der ogsaa En som talte, det var Nissen, den lille graaklædte Nisse med den røde Hue; Du kjender ham! Nissen sad i Kjøkkenet og var Pottekiger; han talte, men Ingen hørte ham uden den store sorte Missekat, “Flødetyven”, som Madamen kaldte ham…Og Nissen pustede til Ilden, der blussede og brændte. “Surrerurre-rup!” der kogte Gryden over.
“Nu skal jeg ind og pille Huller i Fatters Sokker!” sagde Nissen. “Jeg vil trevle op et stort Hul i Taa og Hæl, saa bliver der Noget at stoppe, dersom hun ikke skal hen at digte; Digte-Madame, stop Fatters Hoser!”….”

Kilde: Illustrationer fra H.C. Andersens “Eventyr og historier”. Jubilæumsudgave for danske børn 1905.  Teksterne under billederne er uddrag fra H.C. Andersens eventyr og er brugt til at beskrive illustrationerne. Foto Lars Bjørnsten Odense. 

 Indeks over H.C. Andersens eventyr — Index of Hans Christian Andersen Fairy tales

Sider:  0  1  2