Haven ved H.C. Andersens barndomshjem

Haven bag ved Munkemøllestræde 3 i Odense i 2017

Historien om haven 

H.C. Andersen havde ikke have som barn, og her hvor haven begynder var dengang en mur. I stedet måtte Andersen lade haven blomstre frem i sine eventyr. Her har planterne vokset i mere end 150 år. I dag er mange vokset ud af eventyrene og ind i den have, han ikke havde som barn. Kilde Odense Bys Museer.

Haven bag H.C. Andersens barndomshjem i Munkemøllestræde 3-5 er skabt i et samarbejde mellem Odense Bys Museer og landskabsarkitekt Charlotte Skibsted. Landskabsarkitekten har tidligere skabt den engelske have på Sanderumgaard i Odense. En have vi i dag kalder “Sanderumgaards romantiske have”. Med Charlotte Skibsteds store kendskab til det 19. århundredes engelske haver og til de specielle planter der fandtes på det tidspunkt, har hun ved barndomshjemmet skabt en have med over 100 forskellige planter. I haven udgør de en helhed og skaber en varieret oplevelse af Andersens rige forhold til naturen.

I H.C. Andersens barndomshjem i Munkemøllestræde 3 i Odense boede H.C. Andersen fra han var 2 år og til han blev 14 år gammel inden han rejste til København.  Den eventyrlige have er gemt bag H.C. Andersens Barndomshjem og planterne i den lille have er valgt ud fra H.C. Andersens eventyr, hans liv og den tid, han levede i.

Se mere her:

Foto Lars Bjørnsten Odense 6. august 2017