H.C. Andersen: Marie Henriques Billedbog

Fotograf / Kilde Bruun Rasmussen Kunstauktioner

NB: Sidste nye 27. juni 2017 billedbogen kommer til Odense og vil senere blive udstillet i H.C. Andersens hus! Se mere her!

Marie Henriques Billedbog er på aktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner  på Bredgade i København tirsdag den 30. maj 2017.  Billedbogen er udført af H.C. Andersen i perioden 1868–1869. Der er tale om en meget sjælen billedbog. Ovenfor ses signatursiden med et originalt håndskrevet og signeret fra forfatteren, dateret Basnæs, 26. juni, 1869. Billedbogen er på 168 sider med et hav af illustrationer m. m. i form at papirklip, collager, tegninger, udklip, frimærker, fotografier.

H.C. Andersen har i årene 1850–1870 fremstillet flere berømte billedbøger, bl.a. Christine og Astrid Stampes billedbøger. Flere af billedbøgerne er lavet i samarbejde med andre, men Marie Henriques Billedbog skulle være lavet af H.C. Andersen selv. Historien i Marie Henriques Billedbog, handler om den lille Maries dannelsesrejse ud i verden sammen med sin trofaste barnepige og strenge Sidse.

Fotograf / Kilde Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Det bliver spændende, at se hvor denne billedbog havner henne og om offentligheden bliver bekendt med indholdet i billedbogen. Vurderingen på billedbogen er på: 1.000.000-1.500.000 kr.

Bruun Rasmussen Kunstauktioner skriver efter aktionen den 30. maj 2017:

Sommerens internationale auktion i Bredgade blev skudt i gang med manér i dag, da Jesper Bruun Rasmussen solgte H.C. Andersens unikke billedbog fra 1868-69 for 2,9 mio. kr. Det er en dansk auktionsrekord for et værk af forfatteren. “Da H.C. Andersen lavede billedbogen, havde han nok ikke tænkt, at den en dag ville blive solgt for så imponerende et hammerslag. Det vidner om, at der i dag er en enorm stor interesse både for hans litteratur og kreative evner som billedkunstner, hvilket er fuldt forståeligt,” udtaler Lærke Bøgh, leder af afdelingen for bøger, manuskripter og breve hos Bruun Rasmussen.

lbj

Oversigt over H.C. Andersens billedbøger!