St. Vincent The Grenadines og Hans Christian Andersen

stvincent1x5xok

Snedronningen – The Snow Queen

I anledning af H.C. Andersens 200 års fødselsdag i 2005 har en masse lande verden over udgivet frimærker og frimærkeark om digteren og hans eventyr. På dette site kan du bl.a. finde et utal af eksempler på fejringen af HCA.

The Fairy Tales Live on …. The Bicentenary of Hans Christian Andersen (1805-1875). Motivet på frimærkerne er fra St. Vincent The Grenadines. Saint Vincent og Grenadinerne er en østat i den østlige del af det Caribiske Hav på grænsen til Atlanterhavet. Det er en del af de små Antiller, og er beliggende syd for Saint Lucia og nord for Grenada. Frimærkearket øverst har motiv fra H.C. Andersens eventyr “Snedronningen” (The Snow Queen.) og har værdien $5. Illustrationen kan i sin helhed ses her!

stvincent3x3xok

 Den standhaftige Tinsoldat – Kjærestefolkene – The Top and Ball – Ole Lukøje 

Ovenfor ses frimærker med motiver fra eventyrene  Den standhaftige TinsoldatThe Brave Tin Soldier) , Kjærestefolkene – The Top and Ball  (The Lovers)   og  Ole Lukøie (Ole-Luk-Oie, The Dream-God) . Alle illustrationer på frimærkerne er udført af tegneren Vilhelm Pedersen.

De gengivne frimærker af H.C. Andersen og hans eventyr er udgivet på www. hca.gilead.org.il og her på sitet vises det materiale, som relaterer til H.C. Andersen og hans eventyr. Kilden til materialet er hca.gilead.org.il og er udgivet under  følgende licens; “Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported ( CC BY-NC-ND 3.0 )”. Frimærkerne er ikke fremstillet i virkelig størrelse, men i en størrelse, der prøver at tydeliggøre illustrationerne på frimærket. Se flere danske HCA frimærker her!

Oversigt: H.C. Andersens eventyr på frimærker

Samlede eventyr af H.C. Andersen – All the Fairy Tales of Hans Christian Andersen