De forsvundne eventyrskulpturer i Odense Zoo!

klods-hans-odense-zoo

Klods Hans på sin gedebuk i Odense Zoo

Odense Zoo vil gerne være den mest eventyrlige zoo i verden, men hvor i alverden er eventyrfigurerne henne, der tidligere gav eventyrlige oplevelser i Zoologisk Have i Odense? Tidligere var der opstillet flere skulpturer udført af  i sandsten af billedhuggerne Erik Cohrt og Hans Ploug i slutningen af 1940’erne.

Måske kan jeg bare ikke få øje på dem, måske er der nogen der kender historien om, hvor de er blevet af ? Så skriv til mig på [email protected], så vi kan fuldende historien om de forsvundne skulpturer i Odense Zoo?

Odense Zoo svarer 29. oktober 2015 på en henvendelse:

“Det er korrekt vi tidligere har haft skulpturerne i haven. De trænger til en grundig renovering – og det er der desværre ikke konkrete planer for”.

Dette er et trist svar for kunstelskere og H.C. Andersen fan. Odense Zoo’s direktør Henrik Lehmann Andersen har i 2013 bl.a. udtalt at Odense Zoo har en strategi, der har fået navnet ”Verdens mest eventyrlige zoo”. Desuden anfører direktøren at zoo skal emme af eventyr, når det handler både om dyreanlæg, stemninger og aktiviteter. H. C. Andersens eventyr kan være løftestang for, at Odense ZOO bliver et ”must visit”.

De fine intentioner og strategier er svære at få øje på, når man i haven bl.a. fjerner de få stationære ting der har relationer til H.C. Andersen og som er en del af den gamle Odense Zoo. Måske burde eventyret tage udgangspunkt i de fjernede skulpturer. Hvorfor ikke lave en plan for renovering og opstilling af skulpturerne igen.

Når dette er er sagt, så er der i Odense Zoo mange gode oplevelser for store og små og det er en zoologisk have der er værd at besøge, dog ikke på grund af det eventyrlige.

Lars Bjørnsten 30. oktober 2015

Nedenfor kan du se links til skulpturerne, da de endnu var opstillet i Odense Zoo.

2018: Odense Zoo sat eventyrfigurer i skammekrogen!

 

Foto: Lars Bjørnsten Odense 1. april 2002

Se flere H.C. Andersen relaterede skulpturer her!