Den lille Havfrue i Odense Zoo

Havfruen – dengang hun sad i Odense Zoo

“Den lille Havfrue” (The little Mermaid) er en skulptur udført i sandsten af kunstnerne Erik Cohrt og Hans Ploug i slutningen af 1940’erne. Den er placeret i Odense Zoo Sdr. Boulevard 320 og tilhører Zoologisk Have i Odense. Skulpturen er fjernet (2015), da de trænger til en grundig renovering og der er desværre ikke konkrete planer for, hvornår de kan renoveres. Odense Zoo vil gerne være den mest eventyrlige zoo i verden, så det vil være dejligt, når vi igen kan se de eventyrlige skulpturer.

Billedhugger Erik Cohrt. (1902-1970) var elev hos Anders Bundgaard i somrene 1921-24 og i vintrene 1921-24 på Academi Reale, Rom. Han har boet i Algier i længere tid. I  perioden 1932-38 boede han i Odense og senere flyttede han til Fåborg.

Billedhugger Hans Ploug. Det er ikke muligt at finde oplysninger om Hans Ploug udover følgende. I Odense var der på adressen Pantheonsgade 13-15en fabrik, der hed “M. H. Ploug’s Stenhuggeri og Marmorvarefabrik”. Til firmaet hører et billedhuggeratelier, hvor der bl.a. udføres monumentarbejder, døbefonte, mindetavler, relieffer, havefigurer etc. Til dette atelier var knyttet billedhugger Hans Ploug, der er en nevø af grundlæggeren af firmaet. Firmaet har bl.a udført marmorarbejdet i H. C. Andersens Mindehal. Kilde: Kraks: Danmarks ældste forretninger. (1950). Sculptures in Odense inspired by Hans Christian Andersen’s fairytales

Foto: Lars Bjørnsten Odense

Sider:  0  1  2  3  4

Se flere H.C. Andersen relaterede skulpturer her!