“Skyggen” tegnet af børn fra byen Janakpur i Nepal

1-DSC_7975-002

Et par af kunstværkerne udført af nepalesiske børn!

I en baggård i kunstgaden Ny Vestergade kan man på murene , der omgiver ejendommen, se disse flotte tegninger. Historien om disse kunstværker kan læses nedenfor.

Med H.C. Andersen på rejse i Nepal. I et samarbejde med Red Barnet Ungdom og Our Haven Child Clubs In Nepal, tog kontaktpersonerne til Nepal for at lave et kunstprojekt fra byen Janakpur. Med udgangspunkt i H.C.Andersens eventyr “Skyggen” tegnede børnene skygger af sig selv på papir, som de senere udfyldte med deres drømme og forventninger til hvordan deres liv kunne forme sig. Det er et fattigt område i Nepal, som efter de seneste måneder med jordskælv har endnu mere brug for opmærksomhed og støtte. Mange af børnene arbejder i teglindustrien, hvor de er med i produktionen af mursten. Et af hovedformålene i projektet er at informere om skolegang og værdien af uddannelse. For yderligere information se på Facebook her!:

Red Barnet ungdom har i en forsøgsperiode haft oprettet 3 børneklubber, hvor de har arbejdet med kreative aktiviteter og information om humane rettigheder. I Nepal arbejde vi sammen med Nepal National Dalit Social Welfare Organization (NNDSWO). Følgende kan kontaktes Grafiker Ann-Kerstina Nielsen www.ann-kerstina.dk og billedkunstner Per Buk www.perbuk.dk Projektet kan støttes på konto: reg.nr. 9860 Kontonr. 8960401523 eller Mobilepay 30273132 mrk. Nepal.

Kilde: Opslag i baggården. Foto Lars Bjørnsten Odense 2015

Sider:  0   1  2