Rotter på Bogense Skole i Nordfyns Kommune!

1-bogense-skole-rotten

Rotter på Bogense Skole  i Nordfyns Kommune!

Nej, der er ikke rotter på skolen, men vandrotter der kravler på væggene på gangene. Nedenfor kan du læse om, hvordan de er kommet der. Maleriets motiv er fra af H.C. Andersens eventyr “Den standhaftige Tinsoldat“. – I det samme kom der en stor vandrotte, som boede under rendestens-brædtet. “Har du pas?” spurgte Rotten. “Hit med passet!” Men Tinsoldaten stod stille og holdt endnu fastere på geværet. Båden for afsted og rotten bag efter. Hu! hvor den skar tænder, og råbte til pinde og strå: “Stop ham! stop ham! Han har ikke betalt told! han har ikke vist pas!”

På Bogense skole i Nordfyns Kommune har der været en unik udsmykning med H.C. Andersen eventyrmotiver på væggene i klasseværelser og på gangene. Skolen har efterfølgende lavet bygningsændringer og derfor vides det ikke, hvor mange af disse unikke motiver der er endnu kan ses. Ovenfor ses motiv fra Andersens eventyr “Hyrdinden og skorstensfejeren“.

Eventyrmotiverne er malet af Tippe alias Ejnar Ravn Christensen fra Bogense og er sket i to omgange henholdsvis i perioden 1943-45 og igen i 1960-61. Læs historien bag eventyrmotiverneher!  Ønsker du at vide mere om “Bogense og H.C. Andersen” så se her!

Foto: Lars Bjørnsten Odense den 4. august 2004 og 7. september 2012

Oversigt over eventyrmotiverne på Bogense Skole!