Ole Lukøje med sprøjte og paraply på Bogense Skole

1-ole-lukoeje-b

Ole Lukøje med sprøjte og paraply på Bogense Skole

Frit efter H.C. Andersens eventyr: Ole Lukøie:  – Ole Lukøje kommer stille op ad trappen, for han går med hosesokker, han lukker døren stille op og så sprøjter han børnene sød mælk ind i øjnene. Altid nok til at de ikke kunne holde øjnene åbne, og derfor kan de ikke se ham…  Under hver arm holder han en paraply, en med billeder på, og den sætter han over de gode børn, og så drømmer de hele natten de dejligste historier, og en paraply er der slet intet er på, og den sætter han over de uartige børn, så de sover dårligt og har om morgenen, når de vågner ikke drømt det allermindste.

På Bogense skole i Nordfyns Kommune har der været en unik udsmykning med H.C. Andersen eventyrmotiver på væggene i klasseværelser og på gangene. Skolen har efterfølgende lavet bygningsændringer og derfor vides det ikke, hvor mange af disse unikke motiver der er endnu kan ses.

Eventyrmotiverne er malet af Tippe alias Ejnar Ravn Christensen fra Bogense og er sket i to omgange henholdsvis i perioden 1943-45 og igen i 1960-61. Læs historien bag eventyrmotiverne her!  Ønsker du at vide mere om “Bogense og H.C. Andersen” så se her!

Foto: Lars Bjørnsten Odense den 4. august 2004 og 7. september 2012

Oversigt over eventyrmotiverne på Bogense Skole!