Hyldest i Odense til livet, dansen og legen

DSC_0848-001

Mindehallen i H.C. Andersens Hus fyldt med brasilianske karneval effekter

“Drømme om frihed” var en særudstilling i 2015, der er skabt af Børnekulturhuset Fyrtøjet i samarbejde med H.C. Andersens Hus i Odense. Med udstillingen vil museet inviterer gæsterne på en rejse mod friheden i en multikulturel verden. Længslen efter frihed efter at finde og være sig selv er det centrale i H.C. Andersens forfatterskab. På udstillingen kunne man se det i den brasilianske karnevals underholdende og farverige hyldest til livet, dansen og legen. Det ses det i japansk Cute Style, hvor påklædning og rolleleg er en måde at gøre oprør mod verdens ufrie rammer.

Fundamentet i udstillingen er de brasilianske effekter, der i 2006 blev udstillet i Rådhushallen på Odense Rådhus i anledning af Andersens 200 års fødselsdag. Se mere om denne udstilling i 2005 her! En længsel efter frihed illustreret med farverig brasilianske karnevalsdragter og H.C. Andersens eventyr.

Udstillingen tager udgangspunkt i fire H.C. Andersens berømte eventyr og viser brasilianske karnevalsdragter, som kurator Keiko Yada har stylet med den japanske trend “cute style”. De valgte eventyr af H.C. Andersen er Nattergalen, Den standhaftige tinsoldat, Den grimme ælling og Kejserens nye klæder, som alle indeholder figurer, hvor drømmen om frihed er et centralt tema.

DSC_4974

Et nærbillede af en af dragterne, hvor alle detaljerne kan ses.

Sider:   0  1  2  3  4