Svinedrengen – anno 2014 (1)

fogm-svinedrengen2

 En nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr: Svinedrengen

De studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt har på Multimediedesigner Film & Animation i 2014 på fineste vis lavet filmene, som et skoleprojekt, hvor man skal skabe figurer og animere et af H.C. Andersens eventyr og fremvise det med lasereffekt under H.C. Andersen Festivals 2014.

Projektet har været opdelt i to grupper af film: Et familieprogram med 3D eventyr film og et voksenprogram med 3D eventyrfilm.

fogm-svinedrengen1

 Historien begynder med prinsessen der modtager nogle udsædvanlige gaver fra prinsen af Kokkedal, en sjælden rose og en afrikansk nattergal. Men prinsessen afskyer gaverne og afviser derfor både dem og prinsen. Prinsessen beslutter sig efterfølgende for at gå sig en tur, men bliver nysgerrig ved lyden af slottets nye svinedreng nede i svinestien. Hun drages af svinedrengens skralle og indgår derfor en byttehandel med ham. Men det varer ikke længe før hun igen drages mod svinestien. Denne gang er det hans spilledåse hun vil have. Hun tilbyder ham denne gang en mere generøs aftale, men denne gang er det noget ganske andet han vil have. Da hun forlader svinestien med spilledåsen, bliver hun konfronteret af nattergalen. Nattergalen taler med hende og hun bliver da klar over det i virkeligheden ikke er svinedrengens ting hun i vil have, men svinedrengen selv. Men da hun den efterfølgende dag kommer ned til svinestien er han væk. Kun et skilt på døren afslører at han i virkeligheden var prinsen og at han har giftet sig med en anden. Alene og forladt, bryder prinsessen sammen i gråd.

fogm-svinedrengen3

 Kilde: Rapport                   Lars Bjørnsten Odense 2014

Se mere om HCA festivalugen 2014 her!

Sider: 0   1  2