H.C. Andersens eventyr “Fyrtøjet” på en ny måde! (1)

fogm-fyrtoejet1

En moderne udgave af H.C. Andersens eventyr: Fyrtøjet

De studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt har på Multimediedesigner Film & Animation i 2014 på fineste vis lavet filmene, som et skoleprojekt, hvor man skal skabe figurer og animere et af H.C. Andersens eventyr og fremvise det med lasereffekt under H.C. Andersen Festivals 2014.

Projektet har været opdelt i to grupper af film: Et familieprogram med 3D eventyr film og et voksenprogram med 3D eventyrfilm. Gruppen der har lavet “Fyrtøjet” bestod af Thomas Mørck Nielsen, Rasmus Høyer Mosel, Mads Schou Vammen og David l’Espagnol Chantelou.  Se filmen her!

fogm-fyrtoejet2

De studerende skriver i deres rapport bl.a. “I takt med at verdenen bliver mere og mere digitaliseret, bliver det gradvist en større udfordring, at få vækket interessen for de gamle eventyr, hos den nye generation.” og definerer deres storytelling således: “Vi har valgt et udsnit, rent fortællingsmæssigt, fra eventyret ”Fyrtøjet”. Udsnittet er der i eventyret hvor soldaten hopper ned i jordhulen, og rundt imellem de 3 rum der er dernede og først får fat i kobber, sølv og derefter guld og bliver rig, samtidig med at han distraherer hundene i rummene, som er gradvist større fra det ene rum til det andet. Vi har så lavet et twist fra den originale fortælling, med at soldaten føler sympati med hundene, og vælger så til sidst at droppe guldet, og tage hundene med sig ud af den jordhule.”  Kilde: http://www.hcafestival.mmd.eal.dk/gruppe2/Rapport/Rapport.pdf

Lars Bjørnsten Odense 2014

Sider:   0   1  2