H.C. Andersen julemarkedet 2004 (1)

1-04-12-04.hcajul 049

H.C. Andersen julemarkedet 2004

H.C. Andersen julemarkedet i Odense, så dagens lys første gang i 2004. Det var altid to weekender i november – december måned, at der bydes på et historisk julemarked i den gamle bydel i Odense herunder omkring Sortebrødre Torv og H.C. Andersens Hus, hvor eventyrdigteren H.C. Andersen blev født.

Der vil være en julestemning, som den var på H.C. Andersen tid. Området ved H.C. Andersens Hus vil være smukt illumineret og lyde af lirekassemusik i de små gader.

På Sortebrødre Torv tæt ved H.C. Andersens hus findes en stor vintermarkedsplads med salgsboder, karruseller, gøglere og lirekasse-mand. Søren Østergaards mere end 100 år gamle gøgler – og markedsunderholdning vil gøre børn i alle aldre glade. Det vil komme godt tilrette i det historiske kvarter.

H.C. Andersen Paraden vil optræde flere gange daglig med en vinterforestilling fra Eventyrslottet i den gamle Lotzes Have og primært med jul- og vinterlige eventyr. Mød de kendte eventyrfigurer fra eventyrene f.eks “Den lille pige med svovlstikkerne” på de toppede brosten i kvarteret, hvor H.C. Andersen løb om med træsko.

H.C. Andersen julemarked er en god ide, hvis man blot har øje for, at sådan så der absolut ikke ud i kvarteret, da H.C. Andersen blev født i hjørnehuset. Det i dag meget smukke H.C.Andersen Kvarter var på det tidspunkt et meget fattigt og usselt kvarter, hvor mange ernærede sig som lommetyve og ludere og andre former for kriminalitet.

Det var samfundets bund, der boede her. Det faktum er det vigtigt at fastholde også selvom kvarteret skal omdanne sig til et “moderne” marked. Måske skal der i den levende H.C. Andersen kulisse også være ludere og lommetyve i gaderne. Vigtigt er det ikke at fornægte historien, men at illustrere denne i kvarteret ved et julemarked. Dette venter vi spændt på at høre noget om! Du kan se billeder fra andre år, hvor der var julemarked i Odense her! Se flere billeder på de næste sider.

Foto: Lars Bjørnsten Odense 2004

Sider:  0   1  2  3  4