Vilhelm Pedersen: Svinedrengen

 vp-svinedrengen

 Vilhelm Pedersen: Svinedrengen

Vilhelm Pedersen illustration fra H.C. Andersens eventyr “Svinedrengen”.  Det er oplyst, at ophavsmanden til tegningen skulle være Vilhelm Pedersen.  Dog han man ikke finde hans normale signatur “VP” på tegningen. Hans tegninger var oftest i sort-hvid og derfor kan man, såfremt tegningerne er af ham, antage at en anden efterfølgende har farvelagt illustrationerne, hvilket ikke er ualmindeligt.

Vilhelm Thomas Pedersen er født i 1820 på Karlslundegården i Karlslunde ved Køge  og døde i 1859 i København. Han var uddannet søofficer, men blev senere maler og tegner. I perioden fra 1847 til sin død i 1859 udførte han mange smukke illustrationer med blyant til H.C. Andersens eventyr. Tegninger, som i dag er kendt verden over. Se mere om Vilhelm Pedersen her!

Fleson Postkortgalleri viser postkort, bøger og tegninger af primært danske tegnere og nogle få svenske tegnere. Tak til Fleson Postkortgalleri, for tilladelse til at gengive postkort m.m. der relaterer til eventyrdigteren H.C. Andersen og hans eventyr.